Феновете възроптяха! Резенде няма да тренира волейболистите на Бразилия

Феновете възроптяха! Резенде няма да тренира волейболистите на Бразилия
Източник: Zimbio
A A+ A++ A

Един от най-известните волейболни треньори в света - Бернардо Резенде, няма да води повече тима на Бразилия. Решението на невероятния специалист натъжи хиляди фенове и на практика сложи края на една епоха в този спорт, пише 24 часа. 

Резенде пое мъжкия отбор през 2001 г. и го изведе до две олимпийски титли (2004 и 2016 г.) и 8 купи в Световната лига. Освен това бразилците имат сребърни отличия от игрите в Лондон (2012 г.) и в Пекин (2008 г.). Към спечелените отличия под ръководството на Бернардиньо, както всички го наричат, трябва да добавим две световни купи, три купи на междуконтиненталните шампиони и седем поредни титли от южноамериканските.

Миналото лято Бразилия грабна златото на домашните олимпийски игри в Рио де Жанейро и изглеждаше, че това ще е последното състезание на Резенде. Той поиска известно време за размисъл и в крайна сметка обяви, че се оттегля от треньорския пост. Той обаче ще остане като технически директор и супервайзор на националния тим, който ще бъде воден от Ренан дал Дзото. Капитан на отбора пък е синът на Резенде - Бруно. 


#Бернардо Резенде #Бразилия #Лондон #Рио де Жанейро #Пекин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »