"Фейсбук" разработва технология за четене на мисли

"Фейсбук" разработва технология за четене на мисли
Източник: pictures11.ru
A A+ A++ A

Създаденото миналата година подразделение на американската компания "Фейсбук" "Билдинг 8" разработва нова технология за четене на мисли, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Интернет изданието на "Бизнес инсайдър" обърна внимание на обява за свободни работни места, публикувани неотдавна в социалната мрежа. Екипът на "Билдинг 8" търси "инженер по интерфейса между мозък и компютър" с научна степен доктор по невробиология, както и "инженер по визуализиране на мозъка" за работа по проект в областта на "неинвазивната технология на невровизуализацията", пише 24 часа.

Според обявата, работата на "Билдинг 8" е фокусирана върху "създаване на "нови технологически продукти за напредък в рамките на мисията за свързване на света". От компанията отказаха да коментират информацията за предлаганите работни места. През 2015 г. обаче създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг каза, че "някой ден ще можем да си предаваме мисли един на друг директно с помощта на технологиите".

През август миналата година компанията "Фейсбук" откри производствената лаборатория "Зона 404", оборудвана с машини и съоръжения за производство на прототипи за технически иновации. Мениджърът в компанията Линдзи Амос каза, че в задълженията на лабораторията влиза по-бързата изработка на прототипи на устройства за компанията, в това число и за подразделението "Билдинг 8".



#Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »