Кой писа докладите за Тръмп?

Кой писа докладите за Тръмп?
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

Кристофър Стийл, който написа докладите за новоизбрания президент на САЩ, Доналд Тръмп, е бивш член на британските тайни служби МИ-6, съобщава Ройтерс, цитирана от Труд.

Стийл е прекарал години под дипломатическо прикритие, докато работел за агенцията в Русия и Париж. След като напуснал тайните служби, Стийл осигурявал ФБР с информация за корупцията във ФИФА.

Имейли, видяни от репортери на Ройтерс, доказват, че през лятото на 2010г. хора от ФБР се срещат със Стийл в Лондон, за да обсъдят възможни нови корупционни схеми във футболната организация.

Смята се, че фирмата на Стийл – Orbis Business Intelligence, била наета да разследва ФИФА от футболната асоциация на Великобритания.

След това бил нает от фирма за политически разследвания във Вашингтон, за да проучи Тръмп по поръчка на републиканците, които искали да го спрат. Той дори бил нает от Джеб Буш – един от 16-те опоненти на Тръмп.

Той продължил работата си към фирмата след това.

По-късно ФБР започва разследване базирано на докладите на Стийл.

Вчера това Москва обяви, че данните в докладите са недостоверни и фалшиви. От фирмата на Стийл разпространиха същата версия чрез сайта си.

#МИ-6 #Кристофър Стийл #Доналд Тръмп #ФБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"