Джон Кери се срещна с грузинския зам.-външен министър в Тбилиси

Джон Кери се срещна с грузинския зам.-външен министър в Тбилиси
Източник: www.civil.ge
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери направи днес кратко посещение в Тбилиси, където обсъди двустранното сътрудничество, съобщи грузинското външно министерство, цитирано от ТАСС, пише БТА, цитирана от 24 часа.

Самолетът на Кери "осъществи техническо кацане" на тбилиското международно летище "Шота Руставели", където държавният секретар на САЩ разговаря с първия зам.-външен министър на Грузия Давид Залкалиани, тъй като външният министър Михеил Джанелидзе е на посещение в чужбина. Кери и Залкалиани изтъкнаха, че е важно да се развива стратегическото партньорство между Грузия и САЩ.

Кери заяви, че Грузия "играе важна роля в региона" и е постигнала "впечатляващ напредък по пътя на демократическото, политическото и икономическото развитие". Гостът пожела успехи на грузинското правителство и "лично на премиера Гиорги Квирикашвили, който играе важна роля в развитието на страната". Хартата за стратегическо партньорство между Грузия и САЩ бе подписана през януари 2009 г. във Вашингтон. Тя предвижда активно сътрудничество в сигурността, отбраната, търговията, икономиката, културата и други сфери.

През декември премиерът Квирикашвили заяви, че грузинското правителство е установило първи контакти със следващата администрация на САЩ и изрази надежда за задълбочаване на сътрудничеството, предвидено в хартата.

#Джон Кери #Тбилиси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »