Бъчварова: Спецоперацията срещу битовата престъпност ще продължи 3 месеца

Бъчварова: Спецоперацията срещу битовата престъпност ще продължи 3 месеца
Източник: SofiaNews
A A+ A++ A

Три месеца ще продължи специализирана операция срещу битовата престъпност, чието начало бе поставено през миналата седмица, съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, пише 24 часа.

След края на този срок дали и как ще продължи операцията ще реши следващото ръководство на МВР, уточни тя. Министър Бъчварова категорично отрече операцията да стартира именно сега, заради предстоящите предсрочни парламентарни избори. Според нея тя ще помогне за укрепването на МВР, още повече, че за първи път има допълнително финансиране за подобен род операции в размер на 7.5 милиона лв.

Благодарение на това само до няколко месеца в МВР ще има повече служители, които ще обезпечават малките населени места и които ще бъдат снабдени с нови автомобили. В момента дори се работи за осигуряване на необходимите средства за неотложни ремонти на старата автомобилна техника в министерството. В тази връзка Румяна Бъчварова бе категорична, че няма значение какво се говори за операцията, а са важни резултатите които ще постигне тя.  Утре в София ще бъдт представени новите автомобили, които МВР купува с осигурените за операцията средства и които ще бъдат разпределени в областните дирекции на МВР.

Те ще бъдат оборудвани с техника, която ще позволи за първи път на място да се издават фишове на нарушителите. Запитана как върви разследването за убийството на шефа на кметския кабитет на Пазарджик Татяна Стоянова, от което утре се навършват 2г., министър Бъчварова призна, че на този етап не е запознаха с хода на разследването, което се ръководи от софийска градска прокуратура.


 

#Румяна Бъчварова #престъпност #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »