Заради снежната обстановна военни помагат във Варна, Добрич и Плевен

Заради снежната обстановна военни помагат във Варна, Добрич и Плевен
БНР
A A+ A++ A

Военнослужещи и техника от Българската армия изпълняват задачи в помощ на населението в областите Варна, Добрич и Плевен днес, 11 януари 2017 г. Военнослужещи от военните формирования 34 410 и 38 010 от състава на Военноморските сили с верижна и тежка техника оказват съдействие на аварийните екипи за възстановяване на електрозахранването и почистват от преспи и навявания пътната инфраструктура в района на селата Дръндар, Николаевка, Кичево, Кривини, Солник, Бърдарево, Голица и Булаир в област Варна.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната, пише агенция Фокус.

В област Добрич военнослужещи с роторни снегорини и верижни машини от военните формирования 28 770 – Балчик и 36 780 – Шабла от състава на Военновъздушните сили (ВВС) оказват помощ за почистване на пътната мрежа от преспи и навявания, извличане на закъсали автомобили в общините Шабла и Балчик и доставка на стоки от първа необходимост.
В област Плевен военнослужещи с роторен снегорин и високопроходим автомобил от военното формирование 52 090 - Долна Митрополия от състава на ВВС оказват помощ по почистването на общинския път между селата Пелишат и Радишево.

От вчера следобед до 02.00 ч. тази нощ роторен снегорин и личен състав от военното формирование 28 130 – Стражица от състава на Съвместното командване на силите извърши снегопочистване на част от пътната инфраструктура по направлението Стражица – Паисий – Виноград и пътната мрежа в село Паисий, Област Велико Търново.

#военнослужещи #Варна #Добрич #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »