С българския химн започна първото пленарно заседание за 2017-та

С българския химн започна първото пленарно заседание за 2017-та
Източник: Economic.bg
A A+ A++ A

Новата сесия на Народното събрани започна с химна на Република България. За първото пленарно заседание за тази година се регистрираха 162 депутати, съобщава БТА.

Първата точка в дневния ред е по предложение на групата на "Атака" - Проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя /1396-1913/. Втората точка е по предложение на групата на АБВ - първо четене на промени в Наказателния кодекс. Третата точка е предложена от ГЕРБ - Проект за решение, свързан с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум, пише 24 часа.

По предложение на "БСП лява България" депутатите ще обсъдят Проект за решение за отмяна на решение на Народното събрание за прекратяване изграждането на ядрена централа на площадка "Белене". По предложение на групата "БДЦ-Народен съюз" в програмата е включено и първо гласуване на промени в Гражданския процесуален кодекс. В програмата за тази седмица са още второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс, в Закона за радиото и телевизията и в Закона за автомобилните превози.

Депутатите ще обсъдят и доклади за дейността на няколко институции. За 12:00 часа днес е предвиден т.нар. блицконтрол с участието на премиера в оставка и заместниците му.


#Народното събрание #химна #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"