Днес облачността ще намалее и валежите от постепенно ще спрат. Максимални температури около нулата

Днес облачността ще намалее и валежите от постепенно ще спрат. Максимални температури около нулата
Източник: DC news
A A+ A++ A

След обилния снеговалеж, който отново блокира движението в страната, за днес се очаква валежите от юг да спрат, най-късно около обяд и в североизточните райони. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее до слънчево, но още преди обяд от юг ще започне ново заоблачаване, предаде iNews.bg.

До вечерта отново ще започне да вали в югоизточната половина на страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5 и 0 градуса. През нощта срещу четвъртък намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат, предвиждат експертите от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще духа до умерен, по най-високите върхове силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра ще е минус 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 10 градуса.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от сняг, които до вечерта ще обхват и северното крайбрежие. Ще духа умерен западен вятър, който по-късно през деня ще отслабне. Максимални температури на въздуха ще са между минус 3 и 1 градуса, а на водата - 1-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

#снеговалеж #затопляне #морето #температура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »