Лошото време принуждава туристите да отказват резервациите си

Лошото време принуждава туристите да отказват резервациите си
БТВ
A A+ A++ A

Около 400 хил. българи са почивали в страната по време на коледните и новогодишните празници. Това сочат данните на министерството на туризма.

Туристическият бранш в Смолянско отчита хиляди левове загуби заради истерията около лошото време. От резервациите се отказали предимно българските туристи, пише БТВ.

„Даже вече стана антиреклама за нас. Хората мислят, че тука не сме подготвени, но да знаят ,че в планината всички се грижим и пътищата са пробити и могат спокойно да стигнат до пистите и хотелите", обясни Росен Кефилев, който е собственик на хотел в Чепеларе.

Драгомир Захариев, управител на хотел в Пампорово, добавя, че с всяка резервация са обяснили на туристите, че пътищата са проходими и условията са прекрасни за ски. „Все пак за нас това е основният сезон и ние се надяваме на него, всеки ден е важен. Най-скъпата стая в туризма е празната стая", посочи той.

Чуждите туристи обаче не се отказват да почиват у нас. А българите като Иван Шопов споделят, че условията са идеални. По думите му в дните на предупрeжденията да не се пътува е тръгнал и са прекарали чудено.

Сериозен отлив на туристи заради прогнозите за лошо време е регистриран и в Златоград.

#туристи #лошо време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"