От БСП предвиждат създаването на фонд „Индустрия” след изборите

От БСП предвиждат създаването на фонд „Индустрия” след изборите
Източник: Topnovini.bg
A A+ A++ A

Предвиждаме създаването на фонд „Индустрия”. Това каза на пресконференция в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова, след провелото се изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП, предаде БНТ.

Корнелия Нинова заяви, че целта на изнесеното заседание е да се проведат срещи и разговори със структурите на БСП и с гражданите от региона, на които да бъдат чути и обсъдени проблемите, както и да се потърси решение за тях. „Обсъдихме няколко проблема, но аз бих посочила два от тях, които са особено съществени. На първо място за областта се очертава безработицата, особено след затваряне на рудника, след освобождаване на хора от работа и оставяне на тези хора без решение на въпроси”, каза Корнелия Нинова.

Хората са се оплакали от липса на работа, от това, че младите напускат областта и страната. „Нашето предложение, след спечелване на парламентарни избори, да бъде създаден фонд „Индустрия”. Това е един фонд с държавни средства – 500 млн.лева, които предвиждаме държавата да инвестира в такива райони, за откриване единствено и само на производствени предприятия”, каза Корнелия Нинова.

Проектите ще бъдат одобряване само ако става въпрос за производство, за разкриване на работни места и привличането на млади хора на работа. Ще бъде обърнато внимание върху малките и средни предприятия, защото според Корнелия Нинова те са гръбнакът на българската икономика.

В платформата ще се предложи освобождаване от данък за две години на хора, разкрили малко или средно предприятие с до 5 работници. Другият проблем в областта е наличието на порочни практики на кметове на ГЕРБ. „Имам въпрос към господин Цветанов, който каза, че БСП ще прави кампания с фалшиви новини – нищо подобно.

БСП в тази кампания ще предлага решения на проблемите, които те създадоха и остават. Питам го, фалшива ли е новината за повдигнатото обвинение днес на кмета на Пловдив за нарушения в обществени поръчки”, каза Корнелия Нинова. Според Корнелия Нинова решението на този проблем е разследване, ревизия, отговорности и наказания на такива политически фигури.

#БСП #индустрия #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"