Румен Петков: Номинации за лидер на АБВ показват потенциал на партията

Румен Петков: Номинации за лидер на АБВ показват потенциал на партията
Агенция Фокус
A A+ A++ A

Номинациите, които са направени досега, лично мен ме въодушевяват и респектират, защото показват един сериозен ресурс и потенциал на ПП АБВ, но и са сериозна гаранция за самостоятелността на новото ръководство и способността му да взима обективни и ефективни, работещи решения.

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ заместник-председателят на АБВ Румен Петков във връзка с предстоящата втора сесия на Втория конгрес на партията, на който се очаква да бъде избран нов лидер на АБВ. "Не целим просто да изберем председател, нашата цел е да изберем лидер на АБВ", заяви Петков. „Естествено, че търсим човек с лидерски качества, енергичен, добре подготвен, с опит в политиката", допълни той. Петков заяви, че никой не трябва да има съмнения в това, че ще бъде избран човек с качества и бе категоричен, че този човек ще има пълната самостоятелност в работата си като лидер на партията. 

„Имаме много сериозни номинации, които са направени в столичната организация, в Стара Загора, Габрово, Пловдив – окръг, но предстои да ги обобщим и ще ги предоставим на средствата за масова информация. Ние сме дълбоко убедени, че процесът трябва да е публичен. Политическа партия АБВ е тази, която води живота си пред очите на обществото. Няма да изневерим на себе си, няма да изневерим и на хората, които ни подкрепят“, каза Румен Петков. Заместник-председателят на АБВ заяви, че ще бъде на разположение на новото ръководство. Той подчерта, че с всички сили и средства, които разполага, с целия си опит и потенциал, ще работи за партията, както го прави от нейното основаване. „Няма друга алтернатива сега“, заяви Румен Петков. 

#Румен Петков #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"