Пребиха шефа на АЕЦ „Козлодуй“

Пребиха шефа на АЕЦ „Козлодуй“
„АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Късно снощи бе пребит директорът на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов.

Николов е бил нападнат от двама мъже недалеч от жилището му, а нападателите са избягали след побоя, според информация на БГНЕС.

Инцидентът е станал към 19.00 часа в близост до блока, в който живее изпълнителният директор на атомната централа. Николов е удрян в областта на главата, разкъсано е дясното му ухо. От полицията съобщават, че „няма опасност за живота му“.

„Ангажиран е максимален ресурс от наша страна, да не кажа целият ресурс на Областна дирекция на полицията във Враца, и аз считам, че ще постигнем резултат в изясняването на тоя случай. Издигнали сме няколко версии, по които работим“, каза от директорът на ОД на МВР – Враца, Росен Иванов.

Управлението на АЕЦ „Козлодуй“ се осъществява от Съвет на директорите и от изпълнителен директор. Александър Николов е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор.

„АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната, който обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство.

В предприятието работят около 4200 души. Фирмата е еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие. От 18.09.2008 г. „АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД е дъщерно дружество на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, припомнят от БГНЕС.

#АЕЦ #Козлодуй #Александър Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »