Спират някои от направленията на влаковете и автобусите заради зимната обстановка

Спират някои от направленията на влаковете и автобусите заради зимната обстановка
Fakti.bg
A A+ A++ A

Макар за днес да не се очаква силен снеговалеж, проблемите с придвижването из страната продължават. Третокласните пътища са затворени в 4 области – в Силистра, Разград, Добрич и Шумен, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". На някои места в страната продължават да затварят и главни артерии, за да бъдат почистени.

В същото време влаковете и автобусите се движат със закъснение, а някои от линиите пък бяха отменени заради обстановката. Автобусите за Варна и Бургас са с разредено разписание, а тези до Добрич, Силистра и Лом и в други части от Североизточна България, са напълно отменени, пише iNews.bg

И макар от БДЖ да обясняват, че обстановката се нормализира, в момента заради снегонавявания е спряно движението между Панагюрище и Съединение, Добрич и Кардам, както и Варна и Добрич. Част от влаковете от начални гари се движат със закъснения между 15 и 100 минути, а на най-критичните места са подготвени резервни локомотиви.

Движението по железния път в участъка Пловдив-Панагюрище е преустановено, заради композиция която дерайлира вчера сутринта. Машината още не е отстранена, защото метеорологичните условия не позволяват това.

В района на жп прелез при село Смилец пък влакът е спрял заради дерайлиране на част от състава, причинено от снегонавяванията и преспите по жп линията в района. 17 човека, в това число и персонала на железопътния състав, бяха извозени с микробус до град Стрелча. Според информацията обаче няма пострадали.

В същото време движението в междугарието Поповица-Катуница пък се осъществява само по път 1. По път 2 е преустановено поради снегонавяване и преспи, съобщават от МВР.

#БДЖ #влакове #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"