Не е изключено атаката във Флорида да е терористичен акт

Не е изключено атаката във Флорида да е терористичен акт
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Американското правителство официално заяви, че не изключва версията стрелбата на международното летище във Флорида да е акт на тероризъм, предаде Нова тв.

Полицията разпитва задържания за нападението 26-годишен Естебан Сантяго. "Продължаваме да разглеждаме всички възможности и мотиви за тази ужасяваща атака," заяви Джордж Пиро от ФБР пред журналисти. Той посочи, че се разследва и вероятността за тероризъм.

БГНЕС припомня, че в петък мъж откри огън на Терминал 2 на летището "Форт Лодърдейл" във Флорида и отне живота на петима души, а други осем рани. Той беше заловен от полицията и задържан в ареста за разпит. На по-късен етап полицията идентифицира лицето като 26-годишен мъж на име Естебан Сантяго. Все още не са ясни мотивите, подтикнали мъжа да стреля по чакащите на летището.

Според Пиро заподозреният е действал сам. В багажа му е намерен деветмилиметров полуавтоматичен пистолет. Сантяго е пътувал от Аляска до Флорида с междинно кацане в Минеаполис, Минесота. През ноември той е посетил офис на ФБР в Анкуридж, където е показал „хаотично поведение“. Тогава агенти са се свързали с местната полиция, която го отвежда до медицинско заведение за оценка на психичното здраве. Въпреки това той не е включен в списъка за забрана на полети.

#ФБР #Естебан Сантяго #Форт Лодърдейл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници