Стрелецът от летището във Флорида е бивш военен

Стрелецът от летището във Флорида е бивш военен
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

4 жертви и 8 пострадали – това е равносметката от стрелбата на летище Форт Лодърдейл във Флорида. Млад мъж откри огън на терминала за пристигащи, докато пътниците чакали багажа си. Оказа се, че нападателят е бивш военен, а оръжието е било в багажа му, пише Труд.

Малко преди 13 часа местно време, на втори терминал на летище Форт Лодърдейл избухва стрелба. Нападателят е един от пътниците – 26-годишният Естебан Сантиаго, който току що е кацнал от Анкъридж, Аляска. Оръжието е единственият му регистриран багаж. Рутинното чакане пред лентите за багаж се превръща в истински ужас за пасажерите.

Сантиаго е арестуван и оказва пълно съдействие на полицията. Младият мъж е ветеран от войната в Ирак. Не е член на терористична групировка, но пред свои близки заявил, че правителството контролира ума му и, че е бил принуден да гледа джихадистки видеа. Негови родини съобщават, че след като се върнал от мисията си, младият мъж често е изпадал в депресивни състояния.

Малко след нападението, на летището се появи и слух за втора стрелба, което стана причина хиляди хора да останат блокирани. На част от пътниците близо 6 часа не е разрешено да напуснат самолетите.

#Флорида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »