Над 50 000 потенциални терористи са на територията на Германия

Над 50 000 потенциални терористи са на територията на Германия
Източник: The Bulgarian Times
A A+ A++ A
Над 50 хиляди потенциално опасни ислямисти трябва да напуснат Германия, защото властите са им отказали убежище. Те обаче продължават да са на територията на федералната република. Това съобщава списание "Шпигел", като се позовава на свои източници, предаде ТАСС.
 
Изданието отбелязва, че тези лица влизат в списък с 548 души, които службите за сигурност в Германия смятат за потенциално опасни ислямисти. Освен това отказ да получат убежище и оставащи в Германия са почти 50 хил. души, които спадат към друга група мигранти, намиращи се под засилено наблюдение от полицията - така наречените "релевантни лица". Правоприлагащите органи във федералната република предполагат, че те са опасни, но не в такава степен, както ислямистите от първия списък. "Шпигел" посочва, че властите изпитват големи трудности по отношение на депортациите на хора, чиито молби за убежище са отхвърлени, предаде 24 часа.
 
Изданието пише, че често липсват всички необходими за това документи и не се усеща готовност от страните на произход на мигрантите да сътрудничат с Берлин. В момента министрите на вътрешните работи на федералната република и на отделните федерални области обсъждат въпроса за премахване на пречките за налагане на така наречения депортационен арест. Тунизиецът Анис Амри, който извърши терористичния акт в Берлин на 19 декември, е подлежал на депортация, но е можел да се движи свободно, пише изданието.

#ислямисти #Германия #души

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"