Не е изключен тероризмът като като мотив за атаката във Флорида

Не е изключен тероризмът като като мотив за атаката във Флорида
Източник: БНР
A A+ A++ A
Американската полиция не е изключила тероризма като възможен мотив за стрелбата на летище в щата Флорида, при която загинаха петима души и няколко други бяха ранени, съобщава телевизия Ей Би Си, цитирана от Фокус.
 
Властите идентифицираха заподозряния нападател като 26-годишния Естебан Сантяго, обяснявайки, че той е взел пистолет от вече проверения му багаж и е открил огън в зона с много хора на летище в град Форт Лодърдейл. Случката идва месеци, след като Сантяго се появил в офис на ФБР и се държал неадекватно. Той е задържан, след като хвърлил на земята празното си оръжие и легнал на земята, пише 24 часа.
 
Властите добавят, че мотивът за атаката все още подлежи на разследване. Малко след като станаха ясни подробности за психичното здраве на Сантяго, сенатор Бил Нелсън от Флорида заяви, че остава да се види дали това е тероризъм или работа на „някой, който е психично болен“. Агентът на ФБР Джордж Пиро, който отговаря за полевия офис на службата в град Маями, Флорида, коментира: „Ние гледаме от всеки ъгъл, включително от ъгъла на тероризма“.

#Флорида #петима #атаката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"