Необичайни студове усетиха и в Москва. Температурите падат до минус 35 градуса

Необичайни студове усетиха и в Москва. Температурите падат до минус 35 градуса
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Необичайни студове се очакват в руската столица Москва този уикенд, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на извънредните ситуации, предаде бТВ.

На 7 и на 8 януари се очаква температурите през нощта да паднат до минус 35 градуса по Целзий, съобщава пресслужбата на ведомството, цитирана от БТА.

От министерството препоръчват на жителите на Москва и на туристите да се въздържат от продължителен престой на открито, да са топло облечени и обути. Ведомството предупреждава, че заради ниските температури има по-голям риск от пожари в жилищата и административни учреждения.

В Германия температурите паднаха под минус 25 градуса по Целзий тази нощ, след като бурята Аксел донесе леден полъх от Арктика. В столицата на Финландия Хелзинки температурите паднаха до минус 23 градуса тази сутрин. Същите рекордно ниски температури бяха отчетен и в Латвия.

Бурни ветрове бушуваха днес край бреговете на Западна Норвегия и станаха причина за отмяната на фериботи. В Дания заради мразовитото време и силния вятър има закъснения на влакове. Част от железопътна линия дори беше затворена.

#Москва #студове #Целзий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"