Над 100 села край Добрич останаха без ток

Над 100 села край Добрич останаха без ток
Източник: Монитор
A A+ A++ A

В област Добрич са затворени всички пътища от републиканската пътна мрежа, с изключение на Добрич - Генерал Тошево - ГКПП Кардам, съобщават от Областното пътно управление, предаде БНТ.

След 9 часа бяха затворени за движение Добрич - Балчик, както и главният път Дуранкулак - Каварна - Балчик - Златни пясъци. В областта над 100 са населените места без ток. Най-много селища без електрозахранване има в община Добричка - 63. В Генерал Тошево те са 28, в Тервел и Каварна - по пет, а в Балчик - две.

24 машини на пътноподдържащата фирма почистват републиканската пътна мрежа в областта от 4,30 часа сутринта, посочиха още от ОПУ. Две дървета са паднали днес в резултат на силния вятър в Добрич. Едното се е стоварило върху два автомобила, паркирани пред блок в квартал "Балик", съобщиха от Община Добрич. 15 машини на снегопочистващата фирма "А.С.А. България" почистват пътищата в областния град.

Поради лошите метеорологични условия в Шабла, Каварна и Балчик бе отменен ритуалът на Йордановден за хвърляне на кръста в морето. По данни от Метеостанцията към НИМХ при БАН, температурата в Добрич е минус 7 градуса, скоростта на вятъра е 4-6 м/сек, а снежната покривка е 17 см.

#Добрич #пътища #НИМХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"