Мачовете на 10 юни: Ирландия и Хърватия готвят изненади в сянката на колосите

Мачовете на 10 юни: Ирландия и Хърватия готвят изненади в сянката на колосите
На 73 години и 85 дни с първия съдийски сигнал на срещата Джовани Трапатони ще подобри рекорда за най-възрастен мениджър на европейско първенство. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Втората среща от Група С на Евро 2012 между Република Ирландия и Хърватия ще се играе от 21:45 часа българско време на Градския стадион в Познан.

Двубоят ще се играе в сянката на дербито между Испания и Италия, но обещава силни емоции, тъй като и двата отбора ще бъдат амбицирани за победа преди следващите срещи с фаворитите в групата.

Ирландия започва Евро 2012 след серия от 14 мача без загуба от март 2011 г. насам. Освен това съставът на Ейре отбеляза цели 10 гола от статични положения в квалификациите за турнира.

Отборът на Хърватия пък вкара най-много голове с глава, но от шестте преки двубоя с днешния си съперник е спечелила само един.

Шей Гивън и Джон О’Шей вече са напълно възстановени от контузиите си и селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони ще може да разчита на тях в първия мач на отбора на Евро 2012.

На 73 години и 85 дни с първия съдийски сигнал на срещата Джовани Трапатони ще подобри рекорда за най-възрастен мениджър на национален отбор на европейски форум. По ирония на съдбата или не, той ще „победи“ в тази класация хърватския си колега Ото Барич, който постави рекорда от 71 години и 2 дни на Евро 2004.

Треньорът на Хърватия Славен Билич обаче ще трябва да търси заместници на контузените халфове Иво Иличевич и Деян Ловрен.

От състава отсъства и Ивица Олич, когото на терена ще замести нападателят на английския „Евертън” Никица Йелавич.

Последната изява на голям футболен форум за Ейре беше на Мондиал 2002. От тогавашния състав на тима в селекцията за Евро 2012 влизат едва четирима футболисти – Шей Гивън, Роби Кийн, Деймиън Дъф и Ричард Дън.

Хърватия, от друга страна, участва в последните три европейски първенства, като десетима от футболистите, които се състезаваха за тима на Евро 2008, ще играят и на турнира в Полша и Украйна: Стипе Плетикоса, Ведран Чорлука, Даниел Пранич, Йосип Симунич, Дарио Сърна, Нико Кранчар, Лука Модрич, Иван Ракитич, Огньен Вукойевич и Никола Калинич.

Въпреки че мачът между двата тима ще се изиграе в сянката на дългоочакваното дерби между Испания и Италия, Ирландия и Хърватия със сигурност ще предложат качествен футбол с амбицията да докажат, че не бива да бъдат подценявани.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #футбол #Ирландия #Хърватия #Група С

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"