Ненчев пред Следствието: Сезирам политическа репресия, не намирам нищо основателно

Ненчев пред Следствието: Сезирам политическа репресия, не намирам нищо основателно
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Съзирам политическа репресия в цялата тази работа, защото не намирам нищо основателно. Това коментира министърът  на отбраната в оставка Николай Ненчев на влизане в следствието днес. Той е получил поредните си призовки ден преди Нова година, предаде бТВ.

„Нищо особено не очаквам. Спокоен съм, с вяра в доброто в началото на годината. Вяра, разбира се, в правосъдието, вяра във всички тези прокурори, които са честни и почтени хора, които разбирам – трудят се неуморно и моето пожелание към тях е да изпълняват по-малко заповеди, които противоречат на правото и на техния морал”, коментира Ненчев.

Той се яви, за да се запознае с корекциите в обвинението, което му е повдигнато във връзка с ремонта на двигатели за изтребителите МиГ-29. Според прокуратурата Николай Ненчев е разпоредил да не се предприемат действия по договор с руския производител на машините и така е ощетил както компанията, така и националната сигурност, тъй като българските пилоти са летели по-малко от минимума, регламентиран от НАТО.

Вчера оглавяваната от Ненчев партия БЗНС обвини в декларация главния прокурор Сотир Цацаров в „сталинизъм”. „Не съм краен, трябва да бъдем справедливи. В предизборна кампания сме и ми се струва, че това не е случайно. ЕК даде оценка, включително и българското общество е дало своята оценка, при подкрепа около 5%, малко е съмнителна цялата работа", посочи министърът в оставка във връзка с рейтинга на държавното обвинение.

Той запита какво се случва по казусите с КТБ и АЕЦ „Белене”, където говорим за щета в размер на 8-9 млрд. лв.

 

#репресия #Николай Ненчев #КТБ #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »