Пресата в Германия: Въпреки парите от Еврогрупата, икономиката в Гърция не бележи подобрение

Пресата в Германия: Въпреки парите от Еврогрупата, икономиката в Гърция не бележи подобрение
Източник: DUNAVMOST.bg
A A+ A++ A

Германското сп. "Фокус" в кореспонденция от Атина пише, че гръцката икономика не е отбелязала "почти никакъв напредък" и че въпреки международната финансова помощ "не се вижда почти никакво подобрение". Публикацията, цитирана от в. "Нафтемборики", акцентира върху просрочените дългове на гръцката държава към частни лица и фирми, които възлизали на близо 5,6 млрд. евро, предава БТА.

"Държавата можеше да изплати през ноември тези дългове след една финансова инжекция от Еврогрупата в размер на два млрд. евро, но сега тези дългове отново нарастват... В здравната система се трупат все повече дългове, болниците не могат да плащат на доставчиците и фармацевтичните компании заради съкращения в гръцкия държавен бюджет", отбелязва сп."Фокус".

Икономическият "Ханделсблат" се спира на разследването, подето от гръцката прокуратура за предполагаема корупция на някои служители в Гърция, засягаща швейцарската фармацевтична компания Новартис. Вестникът пише, че не за първи път въпросната компания е обект на обвинения за корупция. Темата коментира и в. "Зюддойче цайтунг", като изтъква, че подобни разследвания срещу Новартис са в ход и в Турция и Южна Корея, пише 24 часа. 


#Германското #Атина #дългове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"