Павлова призова шофьорите да сигнализират при нередности по пътищата

Павлова призова шофьорите да сигнализират при нередности по пътищата
Източник: Stroimedia
A A+ A++ A

Според министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова Законът за движение по пътищата се нуждае от спешни поправки, въпреки че неотдавна такива бяха направени. В сутрешния блок на БНТ тя посочи, че трябва да се въведат "солени глоби" за шофьорите, които в зимни условия тръгват на път с неподготвени за ситуацията автомобили, пише 24 часа.

Тя отново разясни мерките, които се взимат от създадения кризисен щаб, за да не се стигне при предстоящия снеговалеж до ситуацията в навечерието на Нова година, когато магистрала "Тракия" бе блокирана, а нощта на нея прекараха стотици в автомобилите си. Една от причините за инцидентите тогава и за задръстванията бяха тежкотоварните автомобили, които органите не спираха по пътищата, въпреки че бе въведена забрана за движението. Със започването на валежите ще има поетапно ограничаване на движението, за да се почистват съответните трасета, обясни Павлова.

Тя посъветва шофьорите да сигнализират за установени от тях нередности и проблеми по пътищата. Превантивно между Карнобат и Бургас, където възникна сериозният проблем на 30 декември, пътната агенция е разположила над 8 км снегозадържащи съоръжения. Това каза председателят на Управителния съвет на ведомството инж. Дончо Атанасов на брифинг рано тази сутрин. Той обясни и че при падане на температурите ефектът от използваните химикали за почистване на пътищата намалява.

На въпроси, свързани с прекомерната дейност на кризисния щаб, вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова коментира пред Нова телевизия, че правителството е длъжно да осигури условия, ако времето се влоши, "а не да се получи ситуация, като на Нова година". По думите ѝ обаче шофьорите не спазват ограниченията и се стига до усложнения.


#Лиляна Павлова #Шофьорите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »