Днес ще е предимно облачно с превалявания в цялата страна. Максимални температури до 5°

Днес ще е предимно облачно с превалявания в цялата страна. Максимални температури до 5°
Източник: Козлодуй
A A+ A++ A

Днес ще е облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна. В Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната, все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1 градус, максималните от 0 до 5 градуса, предаде iNews.bg.

Атмосферното налягане съществено ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за януари.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще вали сняг. В масивите от Западна България ще духа силен североизточен вятър, а в Източна - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 5.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. Ще духа слаб север-северозападен вятър, а привечер ще се ориентира от североизток се усили. Максималните температури ще са между 4 и 5 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 4 градуса.

В 12 области на страната е обявен жълт код заради очакваните обилни снеговалежи и опасността от поледици. Това са Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Пазарджик, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Габрово.

#облачно #България #сняг #жълт код #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"