Служителите на затворите излизат на протест

Служителите на затворите излизат на протест
Основните искания на служителите на затворите са за разумно увеличаване на бюджета на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", както и актуализиране на социалните плащания на служителите. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

С протестен митинг служителите на затворите ще настояват за по-добри условия на труд, различни от тези на затворниците.

До решението за протест се стигна след заседание на управителния съвет на синдиката на служителите в сектора, предаде „Дарик".

Основните искания на служителите на затворите са за разумно увеличаване на бюджета на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", както и актуализиране на социалните плащания на служителите.

В писмо до министрите на финансите и на правосъдието ръководството на синдиката е поискало корекция в бюджета на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

От синдикалната организация не държат толкова на повишаване на заплатите, колкото на повишаване на т.нар. социални плащания за храна и утежнени битови условия на труд, които не са променяни от 10 години. Сумата за храна на един служител в затвор дневно е един лев.

И надзирателите в Пазарджишкия затвор ще подкрепят колегите си от страната. Освен за по-добри условия на труд, различни от тези на затворниците, те ще поискат компетентните органи да решат проблема за това болните затворници от ХИВ, хепатит и други инфекциозни болести, да не се пазят в тайна от надзирателите.

Те смятат, че липсата на информация за това застрашава не само тяхното здраве, но и това на близките им.

#служители #затвори #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"