В Добрич хванаха двама иракчани, избягали от лагера в Харманли

В Добрич хванаха двама иракчани, избягали от лагера в Харманли
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

Задържани са двама чужденци избягали от бежанския център в град Харманли с цел преминаване на границата с Румъния. Това съобщиха от ОДМВР-Добрич, предаде Труд.

Сигнал от гражданин на с. Рогозина, област Добрич, затова, че двама непознати мъже неговорещи български език са потърсили подслон в жилището му, е получен около 18.30 часа на 2 януари. По данни на гражданина, мъжете са разговаряли на английски език и са търсели границата с Р. Румъния с цел да я преминат. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи на Районно управление на МВР-Генерал Тошево, които задържат А. М. (25 г.) и М. А. (20 г.), иракски граждани.

Срещу тях са образувани незабавни полицейски производства по описа на РУ МВР Генерал Тошево. ОДМВР-Добрич изказва своята благодарност към 30-годишния жител на с. Рогозина, благодарение на който своевременно е пресечен опита за преминаване на държавната граница и са задържани извършителите и апелира към гражданите при всяко съмнение да търсят съдействието на органите на реда на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

#Харманли #Румъния #М. А.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"