Симеон Дянков обеща финансови бонуси за общините с напредък

Симеон Дянков обеща финансови бонуси за общините с напредък
Симеон Дянков при кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, гледат проекта за възстановяване на Първата българска патриаршия. Снимка:
A A+ A++ A

Министърът на финансите Симеон Дянков обеща допълнителни средства за общините в стабилно финансово състояние с новия бюджет догодина.

По време на посещение в Силистра мнистърът обяви, че за общините, които успеят дългосрочно да останат в списъка на отличниците, ще бъдат отделени допълнителни средства, главно за пътища и туристическа инфраструктура, предаде „Дарик".

"Ще бъде разписано да не се харчат за бонуси или допълнителни заплати," уточни Дянков.

За финансово най-неефективните общини ще бъде предвиден автоматичен механизъм, чрез който те да не могат да кандидатстват за допълнителни средства от държавния бюджет за капиталови разходи, допълни още Дянков.

„До края на юни ще бъде публично оповестен финансовият анализ за състоянието на общините," каза още министър Симен Дянков.

Той е на двудневно неофициално посещение в дунавския град заедно с директора на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Двамата разгледаха архитектурно-археологическия резерват "Дуросторум-Дръстър-Силистра" и Римската гробница.

Държавата ще отпусне 1 млн. лв. за реконструкция и пълно възстановяване на Първата българска патриаршия, където през 1994 г., при археологически разкопки в средновековния базиликален комплекс в дунавския парк, покойната доц. Стефка Ангелова откри гроба на патриарх Дамян.

По думите на Симеон Дянков държавата ще осигури пари и за други обекти в страната, които могат да станат центрове на културно-исторически туризъм.

Вече се работи по Южното Черноморие, обсъждат се проекти за Велико Търново, Русе и Видин-Белоградчик.

Обектите са подбрани по значимост за България и трябва да се виждат от река Дунав и от морето.

#Дянков #министър на финансите на България #общини #Силистра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »