Откриха нов спешен кабинет във Враца след скандал с болницата

Откриха нов спешен кабинет във Враца след скандал с болницата
Източник: Капитал
A A+ A++ A

Конфликт между болницата във Враца и личните лекари предизвика създаването на нова форма за обслужване на пациентите. Тъй като от Спешното отделение обявиха прекомерна натовареност на персонала и финансови загуби, джипитата решиха да открият дежурен кабинет, който ще поеме част от работата на спешните медици, предаде БНТ.

390 хиляди лева загуби за първите девет месеца на годината е натрупало Спешното приемно отделение, отчетоха от ръководството на болницата. Според анализа това се дължи най-вече на пациенти, които не правели разлика между влошено и животозастрашаващо състояние. Затова от съюза на общопрактукуващите лекари възстановяват някогашния дежурен кабинет.

Семейните лекари обаче уточниха, че досегашните 11 стотинки на пациент, които плащаха на Спешното отделение, вече ще се пренасочат към медиците в дежурния кабинет. Засега към него са се включили 22 джипита, чиито пациенти ще заплащат само традиционната такса.

Дежурният кабинет започва работа на 2 януари в най-големия жилищен квартал на Враца – "Дъбника", и ще приема пациенти от 20 часа вечерта до 8 сутринта и във всички празнични и почивни дни.

#Враца #Пациентите #квартал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"