АПИ: Не отлагайте прибирането, очакват се сериозни снегове

АПИ: Не отлагайте прибирането, очакват се сериозни снегове
БНР
A A+ A++ A

Следпразничното прибиране не бива да се отлага, тъй като в в четвъртък и петък се очакват сериозни снегове и пътната обстановка ще е много по-сложна. Препоръчително е всички да се приберат до тази вечер, защото е създадена е организация и при влошаване на времето ще има своевременна реакция. Това предупреди по Нова телевизия инж. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), пише iNews.bg.

Той призова шофьорите да не отлагат тръгването си в последния момент. Днес е последният ден от поредицата почивни дни за Нова година. Очаква се засилен трафик в посока София и прибиране на стотици хиляди автомобили.

В същото време обаче пътната обстановка в цялата страна продължава да е усложнена.

"Информираният пътуващ е по-добър от неинформирания", заяви Златев. В столицата се въвеждат две ленти за движение при Владая. Той призова пътуващите да ползват и автомагистрала "Люлин".

Според него причината стотици автомобили да останат в снежния капан на магистрала "Тракия" в навечерието на Нова година е природното бедствие.

"Така или иначе, пътувайки от София за Бургас, вие пътувате от запад на изток и респективно от изток на запад. Преобладаващите ветрове, които създадоха затруднения са северни. Абсолютно съм съгласен, че изграждането на снегозащитни пояси, определено би подобрило това нещо, но частната собственост е неприкосновена и изграждането на тези пояси, е изключително затруднено", обясни експертът.

Вижте къде ще е най-натоварено тук.

#АПИ #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници