Турската полиция продължава да издирва стрелеца от дискотеката

Турската полиция продължава да издирва стрелеца от дискотеката
A A+ A++ A

Турската полиция продължава да издирва стрелеца, убил 39 души в нощен клуб в Истанбул на връх Нова година. 25 от жертвите са чуждестранни граждани.

Смята се, че нападателят е сменил дрехите си и така незабелязано е успял да избяга от местопрестъплението.

И до момента мотивите за атаката не са известни и никой не е поел отговорност за нея. Подозренията обаче падат върху ИДИЛ, за която се смята, че е отговорна за последните две терористични атаки в Турция през миналата година, съобщава Нова телевизия.

Състоянието на пострадалата българка остава критично. 

„Днес ще отида отново в болницата, за да видя как е пострадалата българка. Лекарите обещават да ни кажат подробности за състоянието й. Надявам се да ни зарадват с добри новини”, каза в предаването „Здравей, България” посланикът на България в Турция Надежда Нейнски.

Тя заяви, че късно снощи се е обадил братът на друга българка, за да съобщи, че сестра му е жива и здрава и пътува към България. Припомняме, че в клуба, в който терорист откри стрелба, е имало още една наша сънародничка. Те са били две приятелки, дошли от Норвегия за новогодишните празници.

Надежда Нейнски съобщи, че информацията, че нападателят е бил облечен с дрехи на Дядо Коледа не е вярна и е опровергана от турските власти. „Дори има разпространена снимка, по която се издирва, но за съжаление той все още не е заловен”, каза тя.

По думите й в последния ден на миналата година в Анкара са били заловени осем души с експлозиви и карта на града, за които се предполага, че също са готвили атентат.

„Собственикът на клуба пък опроверга информацията, че е получил информация за готвен терористичен атентат в заведението”, каза още Нейнски.

Посланикът на България в Турция призова сънародниците ни да бъдат много внимателни при пътуванията си и да избягват места, където се струпват много хора.

#стрелец #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"