Бинев: Прегръдката на Бойко е смъртоносна за Волен

Бинев: Прегръдката на Бойко е смъртоносна за Волен
"ГЕРБ разпада България, а не "Атака", смята евродепутатът Слави Бинев. Снимка: ekrana.info
A A+ A++ A

Проблемите в „Атака” са плод или на непостоянната политика на лидера, или на „смъртоносната прегръдка” с министър-председателя Бойко Борисов, смята смята евродепутатът от „Атака” Слави Бинев.

„Има проблеми и те трябва да бъдат решени. Дали заради непостоянната политика на лидера на партията, дали заради смъртоносната прегръдка с най-слабия български управник, но в същото време най-претенциозният”, заяви Бинев в интервю за „Дарик”.

„Може би това е – задушаващата хватка на Бойко Борисов. Няма човек, който да се е хванал с него и да е свършил добре”, подчерта той.

Според него, когато един водач не води своите последователи в правилната посока, е напълно нормално хората около него да му гласуват вот на недоверие.

По думите на Бинев Волен Сидеров е трябвало сам да подаде оставка след изборите, а не да чака да му бъде поискана.

„Нормално е, когато лидерът на една партия се сдобие с пет пъти по-слаби резултати, отколкото на предишните избори, не да му се търси оставката, а той сам да я подаде”, коментира той.

Според него въпросите, които се поставят в семейно-полическият скандал, завъртял се около „Атака” през последните дни, са принципни, дори и да има личен елемент. Те трябвало да бъдат решени, а лидерът да понесе отговорност и за грешките, и за постиженията.

Бинев е категоричен, че колегата му Димитър Стоянов не трябва да напуска мястото си в Европейския парламент, както поиска Волен Сидеров.

„Димитър Стоянов е едно попадение за България - човек, който има позиция и знае как да я отстоява", подчерта Слави Бинев.

„Хора като него трябва да бъдат пазени и използвани, а не елиминирани заради емоции”, добави той.

„Като страничен зрител и не член на „Атака" смятам, че Димитър Стоянов поставя въпроси, които може би не се приемат с радост от ръководството, но е напълно честна тази позиция", каза още Бинев.

За разлика от Волен Сидеров Слави Бинев не смята, че ГЕРБ има пръст в партийния скандал.

„Трудно ми е да повярвам, че ГЕРБ стои зад това, защото в края на краищата пък той (Волен Сидеров – бел. р.) стоеше зад ГЕРБ последните две години", уточни евродепутатът.

„Проблемът не е ГЕРБ. Истината е, че ние имаме едно лошо управление и вината на ГЕРБ не е в това, че „Атака" се разпада. Вината на ГЕРБ е, че управлява България и че България се разпада. Те разпадат България, а не разпадат „Атака", категоричен е Бинев.

Той подчерта, че му предстои разговор на четири очи с Волен Сидеров.

„Не може всички, които си тръгват да бъдат предатели и да бъдат гадните момчета. Защото те бяха прекалено много, за да не се вгледаш и в самия себе си. Хората казва, че когато имаш много проблеми, е хубаво да се огледаш в себе си", каза още евродепутатът.

#Слави Бинев #Димитър Стоянов #Волен Сидеров #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Атака #ГЕРБ #евродепутат #Европейски парламент #лидер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »