След поредната кървава атака Турция пак се закани на терористите

След поредната кървава атака Турция пак се закани на терористите
TopNews
A A+ A++ A

След поредната кървава атака в южната ни съседка Турция, властите отново се заканиха на всички терористи. Президентът на държавата гарантира, че сънародниците му ще се сплотят и ще отвърнат на удара, пише iNews.bg.

"Турция ще се бори докрай срещу всички атаки на терористични групи и техните покровители. Турция е твърдо решена да унищожи източника на подобни заплахи и атаки. Като нация ние ще се борим докрай не само срещу въоръжените атаки на терористични групи и на силите, стоящи зад тях, но и срещу техните икономически, политически и социални атаки.

Те се опитват да създадат хаос, да деморализират нашия народ и да дестабилизират страната ни с отвратителните атаки, насочени срещу цивилни. Ние ще запазим хладнокръвие като нация, ще се сплотим още повече и никога няма да отстъпим през подобни мръсни игри", заяви Реджеп Тайип Ердоган.

Междувременно посланикът ни в Турция Надежда Нейнски посъветва всички нашенци, които са решили да почиват на юг, да са много внимателни. За всеки случай са взети допълнителни мерки.

Припомняме, че в новогодишната нощ мъж, облечен като Дядо Коледа, започна да стреля по празнуващите в известен нощен клуб в Истанбул. В резултат на това загинаха 39 човека, а повече от 60 бяха ранени.

#Турция #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »