Ранена е българка при стрелбата в Истанбул

Ранена е българка при стрелбата в Истанбул
Twitter
A A+ A++ A

По-рано беше съобщено, че няма пострадали българи в кървавия атентат в Истанбул. Оказа се обаче, че сред идентифицираните в крайна сметка има и една нашенка. Тя пристигнала да празнува в Турция от Норвегия, разказа посланикът ни в южната ни съседка Надежда Нейнски пред bTV, пише iNews.bg.

Нашенката вече е оперирана и е настанена в интензивно отделение на болницата. Тепърва обаче предстои да се уточни какво точно е състоянието ѝ.

"В момента влизам в болницата. Момичето е младо, дошло е от Норвегия, където работи в със своя приятелка. По време на нападението е била в клуба и е простреляна”, разясни Нейнски пред Нова тв. 

Нейнски уточни, че се е свързала и с министър председателя на България и с външния министър, които са обещали пълно съдействие и подкрепа от страна на държавата. Все пак тя посъветва всички българи, които смятат да пътуват към Турция или вече са там, да бъдат много внимателни.

Ако има някакъв проблем, има специални телефони, на които нашенците могат да потърсят помощ на телефон 90 533 383 64 14. Линиите обаче са изключително натоварени, защото много хора искат да получат информация. По тази причина Нейнски посъветва за търпение всички, които не успеят да се свържат веднага.

#българка #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници