Затворена е АМ "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас

Затворена е АМ "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас
Facebook
A A+ A++ A

Призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване, гласи съобщение от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, пише агенция Фокус.

Затворен за движение е участъкът Карнобат-Бургас от автомагистрала "Тракия" заради верижна катастрофа с 25 автомобила, станала вчера към 18.30 часа. Влошени са и метеорологичните условия в района. На място са съсредоточени спасителни екипи на пожарната и полицията, техника, включително и верижни машини, влекачи, снегорини. Веднага са започнали действия по евакуация на желаещите хора и те са прибрани на топло, осигурени са им храна и топли напитки. След съвещание на Кризисния щаб е създадена допълнителна организация. На хората, пожелали да останат на място е осигурено гориво.

Към момента над 200 души са върнати от колоната по трасето Карнобат- Айтос-Бургас. Евакуирани са още 120 човека, на които е осигурен подслон в детска градина в Айтос, храна и напитки. Пробита е тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. Продължават действията на спасителните екипи, до приключването на които участъкът от пътя по автомагистрала Тракия ще бъде напълно затворен за движение. Призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

#затворен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"