Задържаха още един български „кокаинов крал", този път в Перу

Задържаха още един български „кокаинов крал", този път в Перу
В хода на операцията бе задържан Евелин Банев – Брендо, който се смята за отговорен за трафик на 40 тона кокаин годишно за Италия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още един българин, част от групата за трафик на кокаин, която българските власти разследват в операция „Кокаинови крале", беше задържан в Перу.

Арестуваният Тодор Тодоров от Пловдив е издирван в хода на разследването за престъпната група, организирала трафик на кокаин за Италия, съобщиха перуански медии.

Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди информацията за ареста на Тодор Тодоров, предаде „Фокус".

На 31 май в рамиките на същото разследване в Италия в бил задържан Иван Еринин, по прякор Гипса, от Банско.

На 8 юни съдът в Словения е разрешил Радослав Атанасов, по прякор Радето, да бъде предаден на Италия. Трансферът към италианските власти трябва да стане на 18 юни.

В рамките на операция „Кокаинови крале" досега са задържани 13 от общо 18 български участници – по един в Италия, Финландия, Словения и Перу, а останалите 9 – в България.

Към момента не е установено местоположението на петима души, чието издирване продължава съвместно с международните служби.

Съвместната операция на българските и италиански служби „Кокаинови крале" започна през май.

В хода й бе задържан Евелин Банев – Брендо, който се смята за отговорен за трафик на 40 тона кокаин годишно за Италия. 30 души бяха задържани в хода на операцията, в престъпната група има още хървати, словенец, румънец, грузинец, българи и италианци.

#Тодор Тодоров #„Кокаинови крале" #Цветан Цветанов #Италия #Финландия #Словения #Перу #Евелин Банев – Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »