Захарова във Facebook: Обама унизи американците с решението за руските дипломати

Захарова във Facebook: Обама унизи американците с решението за руските дипломати
Източник: О Новини
A A+ A++ A

Прес-секретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че президентът на САЩ Барак Обама с решението си да изгони от страната руските дипломати е унизил собствената си държава и народ, предаде ТАСС, цитирана от „Фокус“.

„Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент. Този път драскотина на Вашингтон нанесе собственият му господар, максимално увеличавайки броя на неотложните работи за идния екип“, заяви Захарова на своята лична страница в социалната мрежа „Фейсбук“. „Утре ще има официални заявления, контрамерки и още други неща“, добави тя, пише Труд.

Дипломатът също така нарече администрацията на излизащия в оставка президент „група от външнополитически неудачници – озлобени и късогледи“, заявявайки, че Обача „признава за това официално“. „Така и не успял да впише в историята на президентството никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат измисли да постави вместо елегантна точка тлъсто петно“, написа още Захарова.

Прес-секретарят на руското МВнР също заяви, че в момента целият свят наблюдава „съкрушителен удар по престижа на САЩ и на тяхното лидерство, нанесени от Барак Обама и неговия неграмотен външнополитически екип“.

#Мария Захарова #Барак Обама #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"