Проверяват стриктно всички фирми за утилизация на боеприпаси

Проверяват стриктно всички фирми за утилизация на боеприпаси
Особено внимание ще се обърне на фирмите, които имат разрешение за утилизация, подчерта комисар Божидар Василев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички фирми, които произвеждат огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, ще бъдат подложени на комплексни проверки, обяви комисар Божидар Василев, началник на сектор „Контрол на общоопасните средства" в МВР.

„Особено внимание ще се обърне на фирмите, които имат разрешение за утилизация," подчерта комисар Божидар Василев, цитиран от „Фокус".

Организацията в Дирекция „Охранителна полиция" е създадена след взрива в склад за боеприпаси на фирма „Берета Трейдинг" в сливенското село Лозенец край пътен възел „Петолъчката" на 5 юни.

„Берета Трейдинг" е спечелила обществена поръчка от Министерство на отбраната за утилизация на боеприпаси от военната база в Челопечене, която пък гръмна през 2008 г.

„Ще се проверява строгата отчетност по отношение на материалните средства и изделията, складовите помещения, където се съхраняват тези изделия," заяви комисар Божидар Василев.

„В Окръжното сме записали и това – областните дирекции на МВР да поканят и други лица, визирайки представителите на органите за местно самоуправление," посочи той.

За резултатите от проверките ще се изготвят докладни до ГД „Охранителна полиция", след което ще се анализират и ще се представи доклад на министъра на вътрешните работи.

#Божидар Василев #МВР #„Берета Трейдинг" #„Петолъчката" #утилизация #взривове #боеприпаси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници