Силният вятър остави две села без ток в Сливенско

Силният вятър остави две села без ток в Сливенско
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Две села в област Сливен са без ток заради вятъра, движението по пътищата се осъществява при зимни условия. Продължава работата на екипите по поддържане на общинската пътна мрежа в Сливен, но вятърът затруднява работата на машините, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в общинска администрация. През нощта при оперативния дежурен в общината не са постъпили нови сигнали за проблеми заради лошото време. В момента силите са насочени към пътищата между селата Бяла – Градско, Бяла -Въглен, както Стара река – Средорек – Божевци.

Към село Раково и местността Карандила пътищата са проходими при зимни условия. „Апелът ми е да не се тръгва на път без необходимост, а тези, на които им се налага, да се съобразят с метеорологичните условия“ – подчерта инж. Кънева. Тя допълни, че все още няма ток в село Раково, което рикошира и върху телефоните и е затруднена връзката с хората там. Работи се и по направление Карандила, тъй като за новогодишния празник в хижите и хотелите там се очаква да пристигнат много хора.

Уверението на електроразпределителното дружество е, че подсилва екипите навсякъде и се работи усилено по възстановяване на електроснабдяването.

Без ток е и котленското село Нейково, съобщиха от електроразпределителното дружество.

#села #без ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"