И Габрово обяви грипна епидемия

И Габрово обяви грипна епидемия
Clinica.bg
A A+ A++ A

Грипна епидемия е обявена на територията на повечето общини от Габровска област. Изключение прави единствено община Севлиево. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново д-р Татяна Велиславова, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция в Габрово. Причината е повишената заболеваемост в последната седмица. „Вчера се състоя заседание на Оперативния щаб за борба с грипа и данните към момента показват, че ние сме достигнали епидемичната стойност и от днес на територията на областта официално е обявена грипна епидемия“, обясни още д-р Велиславова.

Тя припомни, че, за да се предприемат подобни мерки в региона трябва да има регистрирани 373-ма болни на 10 000 души. През миналата седмица заболеваемостта е била 333 на 10 000 души, но в първите работни дни на тази седмица, тя се е увеличила рязко.

„Фокус“ припомня, че грипна епидемия бе обявена в областите Перник, Хасково, Харманли и Пловдив. Повишена заболеваемост е регистрирана и в Благоевград, Стара Загора и Варна.

#Габрово #грипна епидемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"