Знаете ли какво изобрети пенсиониран роден инженер?

Знаете ли какво изобрети пенсиониран роден инженер?
News.bg
A A+ A++ A

От край време българите обичат да се хвалят със своята изобретателност. И трябва да признаем, че не е без основание, определено имаме с какво да се гордеем. Поредното доказателство е находчивата идея на пенсиониран роден инженер.

В труден момент от живота си Александър Александров забравил да плати сметката си за ток и така останал без осветление. Това го амбицирало да потърси алтернативен начин и го открил в моркста вода. Изобретението на специалиста работи вече две години в дома му в елховското село Люлин и благодарение на него си осигурява безплатно осветление и захранване на едно транзисторче, пише iNews.bg.

Изобретението работи с един леген вода и графит. Според инженера то няма аналог в света. Затова се надява да се свърже с хора с възможности, които да му помогнат да реализира хрумването си в по-голям мащаб и да осигури безплатна светлина за всеки дом.

"Тази електроенергия ми стига за осветление и за транзисторче, което свири вече две години. Не е утопия! Безплатна енергия, която не спира, е реалност”, уверява Александров пред bTV.

#осветление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »