Станишев: Никога избори не са били толкова контролирани от властта

A A+ A++ A

Досега не е имало избори, които да са толкова контролирани от управляващите и при които се е упражнявал такъв натиск върху хората, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Не е имало избори, които да са провеждани под толкова голям натиск от страна на управляващите, с контролиран вот, с купен вот, със страх, който доминираше не само през цялата кампания, а и през последните 2 години“, коментира той.

„Въпреки това огромен брой българи излязоха и гласуваха срещу ГЕРБ“, добави той.

„Защото митът, че ГЕРБ са непобедими, че могат да печелят на първи тур каквото си пожелаят, рухна. Близо 60% от българите, може би и повече, гласуваха за кандидати, различни от тези на ГЕРБ“, посочи бившият министър-председател Станишев.

Според него през последните 20 години не е имало избори, които да са толкова зле организирани и които да са поставяли толкова пречки и неудобства пред избирателите.

Станишев смята, че БСП показа, че всъщност е основна алтернатива на ГЕРБ, въпреки че социалистическата партия се е включила последна в предизборната кампания.

„Ние започнахме от прогноза, че ще бъдем трети, а сега ние твърдо отиваме на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ“, коментира той.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #президентски избори #избори 2011

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"