Атентаторът от Берлин изпратил SMS и селфи минути преди атаката (СНИМКА)

Атентаторът от Берлин изпратил SMS и селфи минути преди атаката (СНИМКА)
БТВ
A A+ A++ A

Берлинският атентатор Анис Амри изпратил съобщение и селфи от кабината на камиона минути преди атаката на коледния базар.

„Братко мой, всичко е наред, по волята Божия. Аз съм в автомобила, моли се за мен, братко мой, моли се за мен!”, написал Амри, като след това изпраща своя снимка. Съобщенията най-вероятно са до 40-годишния тунизиец, който вчера беше задържан в Берлин.

Днес германската прокуратура решава дали да остави в ареста арестувания за предполагаема връзка с атентора.

Междувременно излизат нови данни от разследването на терористичния акт.

Германските служби в Северен Рейн-Вестфалия за последно актуализират досието на Анис на 14 декември – седмица преди атаката. То е 17 страници, твърди разследване на всекидневника „Зюддойче цайтунг” и обществените телевизии WDR и NDR.

Става ясно още, че германските служби са знаели, че тунезиецът е в контакт с човек на терористичната групировка „Ислямска държава” от началото на февруари и се е предлагал като самоубийствен атентатор. Анис Амри е бил тема за обсъждане на специалните  вътрешни комисии седем пъти.

Техническата експертиза пък показва, че камионът е спрял, защото се е задействала автоматична спирачна система след сблъсък. Не е ясно точно какво е провокирало включването в случая, но това е предотвратило по-голяма трагедия с повече жертви.

#Анис Амри #съобщение #Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници