Казанлък отделя над 4 млн. лева за чистота през следващата година

Казанлък отделя над 4 млн. лева за чистота през следващата година
http://hoteldiamant.bg
A A+ A++ A

За дейности по събиране, извозване на твърдите битови отпадъци, за проектиране и изграждане на нови инсталации, за поддръжка на чистота на местата за обществено ползване през 2017 година Община Казанлък предвижда 4 175 145 лева, каза за Радио „Фокус“ председателят на Общински съвет в Казанлък Николай Златанов. Той поясни, че това предложение на общинска администрация ще бъде обсъдено от съветниците на редовно заседание на местния парламент на 29 декември.

За нова дейност - „Площадки за биоразградими отпадъци” се предвиждат 121 545 лева, за почистване на уличните платна 360 458 лева. 908 000 лева са предвидени за закупуване на нови автомобили и съдове за 2017 година, 1 699 142 лева - за дейности по събиране и транспортиране на битовите отпадъци.

Ако Общинският съвет приеме промените в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Казанлък, от 2017 година за всички юридически и физически лица, които притежават нежилищни имоти, в които се извършва стопанска дейност, таксата за битови отпадъци ще се определя на база брой съдове за смет.

#Казанлък #чистота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »