Руски сапьори: Част от боеприпасите в Алепо са български

Руски сапьори: Част от боеприпасите в Алепо са български
Източник: bTV
A A+ A++ A

Руските военни, разминиращи и обезопасяващи сирийския град Алепо, са открили боеприпаси, произведени в САЩ, Германия и България, съобщи Иван Громов, командир на група за разминиране в Международния противоминен център. Там има боеприпаси, стрелково оръжие и снаряди за установки „Град“ – германско, американско и българско производство, каза той пред „Русия 24“, цитира bTV.

Вчера говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в Сирия са намерени оръжия, произведени в България с изтекъл руски лиценз. Намерени са още 122-милиметрови минометни снаряди, снаряди за реактивни системи за залпов огън, ръчни гранати, гранатомети и снаряди за гаубици – в количества като за цял батальон, пише 24 часа.

След освобождаването на Алепо руси военни разминират града, като по техни думи представителите на т. нар. умерена опозиция са минирали „буквално всичко“, дори детските площадки. Руският център по примирение на враждуващите страни в Сирия съобщи по-рано, че от 5 декември досега руски сапьори са разминирали в Алепо територия с обща площ от 966 хектара (9,66 кв. км).#Алепо #боеприпаси #България #Мария Захарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай