Ръст на чуждестранните туристи за следващото лятото

Ръст на чуждестранните туристи за следващото лятото
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

Безпрецедентният ръст на чуждестранни туристи у нас през 2016 г. се дължи на усилията на бранша, правителството и местната власт. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова пред „Фокус“. Тя подчерта, че подобряването на туристическите продукти и услуги и налагането на страната ни като целогодишна дестинация трябва да продължат и догодина, пише Труд.

„Туристическият ни продукт продължава да се подобрява и смятам, че с годините той ще се подобрява още повече. Разбира се, винаги има какво да се желае, но информацията, която непрекъснато получаваме от контролните органи, показва, че с всяка година нарушенията в сектора намаляват. Има и лоши, има и много добри примери. Нашата работа е да се стремим да предлагаме максимално високо качество и да се насочваме и към по-високия клас туристи, защото най-важното оттук нататък ще бъде да увеличаваме приходите от туризъм“, коментира Николина Ангелкова.

Тя допълни, че за летния сезон на 2017 г. вече са договорени посещения, които да гарантират ръст на чуждестранните туристи от Германия, Чехия, Полша и Русия. Ангелкова припомни, че предизвикателство през отминаващата година е било приемането на подзаконовите актове към Закона за туризма, и подчерта важността на Министерството на туризма като самостоятелна институция.

#Николина Ангелкова #туристи #продукти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »