Нова наредба защитава командированите в ЕС българските работници

Нова наредба защитава командированите в ЕС българските работници
Източник: financebg.com
A A+ A++ A

Правителството прие нова наредба, с която се осигурява по-добра защита на българските работници, командировани в ЕС. С нормативния акт се въвеждат изискванията на европейски директиви, които определят условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги, пише 24 часа.

В наредбата се определят условията на труд, които следва да бъдат осигурени на командированите или изпратени работници и служители от България в друга държава-членка на ЕС, в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или в Швейцария.

Те не могат да бъдат по-неблагоприятни за работниците от условията, установени в приемащата държава и се отнасят до работното време, почивки, отпуски, възнаграждения (включително за извънреден труд), безопасност и здраве при работа и др. Регламентират се и правилата за командироването или изпращане на служители от тези страни у нас. Наредбата няма да се прилага спрямо предприятия от търговския флот по отношение на моряците.


#ЕС #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"