Съдят братя за грабеж на старица край Плевен

Съдят братя за грабеж на старица край Плевен
Източник: PressTV
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя, извършили грабеж на 93-годишна жена, пише Труд.

Обвинението срещу Юсеин М. /24/ и Мехмед М./22/ е за това, че на 23 май тази година в плевенското село Бръшляница със сила и заплахи отнели 328 лева от старицата. Двамата извършители са обвинени, че са нахлули през нощта в жилището на беззащитната жена, нападнали я и я ограбили.

Братята имали нужда от пари и решили да си ги набавят, като оберат бабата, която живеела в близост. Те я познавали и имали възможност да я наблюдават, като били влизали и друг път в домът й, за да искат пари. Малко след полунощ обвиняемите увили с шалове лицата си и влезли в двора на къщата. Жената не спяла дълбоко, разбудила се от изтропване в двора, станала и светнала лампата. По същото време чула силен тропот вътре в къщата, а веднага след него в стаята се озовали неканените гости.

Злосторниците се нахвърлили върху стопанката, запушили и устата, за да не може да вика и захванали да тършуват за пари и други ценности. След като намерили спестяванията си тръгнали, като заплашили жената да не казва за случилото се.
По искане на прокуратурата двамата обвиняеми са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#Плевен #братя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »