Русия фаворит в Група А след безапелационна победа над Чехия

Русия фаворит в Група А след безапелационна победа над Чехия
Алан Дзагоев вкара два гола за победата на Русия - в 15-тата и 79-тата минута. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Отборът на Русия заяви сериозни амбиции на Евро 2012 след категорична победа над Чехия с 4:1 в дебютния мач на „Сборная” на Общинския стадион във Вроцлав.

Русия оглави класирането в Група А на турнира, след като другите два отбора – Полша и Гърция, завършиха с равенство 1:1 откриващия мач на Националния стадион във Варшава по-рано в петък.

В началните минути на втория мач от Група А отборът на Чехия беше по-активен на терена с няколко добри атаки по двата фланга.

От статично положение Томаш Росицки подаде топката към Роман Хубник, който стреля с глава, но изпрати кълбото в аут.

Постепенно Русия наложи контрол в средата на терена, където действаха халфовете на шампиона „Зенит” Константин Зирянов, Роман Широков и Игор Денисов, които са усъвършенствали взаимодействието помежду си далеч преди подготовката на националния отбор за Евро 2012.

Това пролича при няколко бързи атаки, които успяха да изненадат защитата на Чехия. Александър Кержаков пропусна да отбележи в 12-тата минута, а малко по-късно уцели греда след центриране на Константин Зирянов, но Алан Дзагоев намери рикоширалата топка и вкара за 1:0 в 15-тата минута.

Голът амбицира играчите на Русия, които нажежиха обстановката пред вратата на Петер Чец.

В 24-ата минута капитанът на „Сборная” Андрей Аршавин пусна диагонален пас, с който Александър Кержаков се размина, но Роман Широков беше точен за 2:0.

В минутите след гола Андрей Аршавин имаше претенции за дузпа, но реферът Хауърд Уеб прецени, че няма нарушение.

Вацлав Пилар вкара единствения гол за Чехия в 51-вата минута на двубоя. В началото на второто полувреме отборът заигра видимо по-офанзивно, въпреки че смяната на нападателя Ян Резек с полузащитника Томаш Хюбшман изглеждаше като укрепване на редиците в дефанзивен план.

Русия отговори с поредиза контраатаки, които така и не завършиха с попадения в мрежата на Петер Чех.

Третото решително попадение за Русия вкара отново Алан Дзагоев в 79-ата минута след технично извеждане на Роман Павлюченко, който влезе като резерва.

Това обаче не беше последната драма за стража на Чехия Петер Чех, пред когото защитата остави твърде много пробойни.

Роман Павлюченко оформи крайното 4:1 за безапелационната победа на Русия, която изведе отбора начело на Група А и даде сериозни основания за притеснение на Полша, която среща „Сборная” в следващия мач от груповата фаза.

Тогава пък Чехия ще търси задължителна победа срещу Гърция, за да опита да се класира за четвъртфиналния кръг на Евро 2012.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #футбол #Полша #Гърция #Русия #Чехия #Група А #Томаш Росицки #Андрей Аршавин #Петер Чех

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"