Полша и Гърция дадоха старт на Евро 2012 с равенство

Полша и Гърция дадоха старт на Евро 2012 с равенство
Роберт Левандовски вкара гола за Полша в 17-ата минута с удар с глава след центриране на Пишчек отдясно и стана първия голмайстор на Евро 2012.
A A+ A++ A

С два гола, два червени картона, пропусната дузпа и равенство завърши откриващият мач между отборите на Полша и Гърция на Националния стадион във Варшава.

Роберт Левандовски вкара гола за Полша в 17-ата минута с удар с глава след центриране на Пишчек отдясно и стана първия голмайстор на Евро 2012.

Това беше 15-ия гол в 43-тия мач за националния отбор на Полша за 23-годишния нападател на германския „Борусия" Дортмунд.

В 37-ата минута Дамиен Перкис пропусна невероятна възможност да удвои преднината на Полша, но от около 11 метра не успя да стреля точно.

Минута преди края на първото полувреме Гърция остана с играч по-малко след пресилен втори жълт картон на Сократис Папастатопулос.

Веднага след това гостите имаха претенции за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Перкис, но главният рефер Веласко Карбаийо така и не я отсъди.

В началото на второто полувреме в 51-ата минута Димитрис Салпингидис върна Гърция в мача, като изравни резултата.

Войчех Шчесни не успя да избие топката при борбата с Теофанис Гекас след центриране на Торосидис и Салпингидис се възползва блестящо от суматохата в наказателното поле на Полша.

В 69-ата минута отново Димитрис Салпингидис бе изведен сам срещу Шчесни, но вратарят на „Арсенал" препъна нападателя на ПАОК, заради което получи директен червен картон.

След това на вратата на Полша застана Пжемислав Титон, който се превърна в герой за своя отбор, спасявайки дузпата, с която Карагунис не успя да го затрудни.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #Полша #Гърция #Роберт Левандовски #Войчех Шчесни #Димитрис Салпингидис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »