Мигрантите, подпалили бездомник в берлинското метро, са обвинени в опит за убийство

Мигрантите, подпалили бездомник в берлинското метро, са обвинени в опит за убийство
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Седем младежи, които се опитаха да подпалят спящ бездомник в берлинското метро, са обвинени в групов опит за убийство. Това съобщи представител на столичната прокуратура. В момента всичките са в предварителния арест, информира БГНЕС.

Инцидентът е станал на 25 декември и предизвика огромен обществен отзвук, особено като се има предвид факта, че заподозрените, на възраст между 15 и 21, са влезли в страната като бежанци, двама - през 2014 г., а останалите - в периода между 2015 и 2016 година. Шестима са сирийци, а другият е пристигнал в Германия от Либия. Заподозрените се опитали да подпалят дрехите на бездомника. Самият той не е пострадал, благодарение на очевидци, които бързо са угасили огъня.

Идентифицирането на заподозрените е станало благодарение на камерите за видеонаблюдение. Това не е първият случай на немотивирано насилие в метрото в Берлин през последните месеци. На 27 октомври българин ритна безпричинно в гърба жената по стълбите на метростанция. Той беше арестуван на 17 декември. Светослав Стойков, ритнал 26-годишна германка, може да бъде осъден на 5 години затвор заради действията си. Наказанието може да бъде дори 10 години затвор. 


#арест #бездомник #българин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »